De prachtige Mindful Living-stijl in je woning: stap voor stap
Thuiskomen in je Mindful Living-woonst is pure rust en harmonie. In je toevluchtsoord staan de natuur, duurzaamheid, soberheid en Scandinavische en Japanse invloeden centraal. Dit stappenplan helpt je op weg.
Image
Stap 1: kies een lichte vloer

Je vloer is de basis van je ruimte. Binnen Mindful Living kies je voor een lichte kleur. Met een licht parket, beige of beige-grijs laminaat zonder al te veel textuur of opvallende groeven zit je zeker goed. Ook lichtkleurig beton of marmertegels zijn knappe opties.

Image
Stap 2: een zacht kleurenpalet

In je woonkamer kom je volledig tot rust. Geen plaats dus voor felle, hevige kleuren. Natuurlijke, zachte en aardachtige verftinten horen helemaal thuis in de Mindful Living-stijl. Door er daarnaast voor te kiezen om je accentmuur te behangen met een subtiel geometrisch, botanisch patroon of een geometrische print met bogen en cirkels, maak je de ruimte pas echt af.

Image
Stap 3: hou het simpel

In deze stijl heerst less is more, wat zorgt voor een rustig en opgeruimd gevoel. Geef je muren een laagje verf in een natuurlijke of zachte aardetint. Ga voor lichtkleurige opbergingsmogelijkheden zoals houten meubels of andere strakke materialen. Ook je verlichting is minimalistisch en Japan-geïnspireerd: van strakke lampen zonder veel tierlantijntjes tot lampen in ronde, organische vormen. Kies hier bijvoorbeeld voor een hanglamp en leeslamp uit dezelfde familie voor een eindresultaat in balans. Met linnen of katoenen gordijnen in zachte kleuren, met een subtiele print en met de nodige textuur schep je een dromerige sfeer in je interieur.

Image
Stap 4: the finishing touch

Kleed je zachte ruimte aan met accessoires in hetzelfde kleurpalet. Zorgvuldig uitgekozen spulletjes met rijke accenten zoals asymmetrische vazen en ronde spiegels creëren de pérfecte sfeer. Vul aan met zandkleurige kussens en tapijten in aaibare stoffen. In je ruimte zet je ten slotte ook niet de eerste de beste plant. Hij moet in je omgeving opgaan, zonder te veel aandacht op te eisen. Siergrassen of riet zijn hier populaire opties.

Image

Jouw stijl? Die maak je zelf!

Is Mindful Living volgens onze test echt jouw ding, maar hou je ook van de typische elementen van City Elegance? Geen zorgen, want jouw stijl maak je gewoon zelf. Combineer gerust elementen van de verschillende stijlen en doe vooral je eigen ding. Bij Brico en BricoPlanit vind je alvast alles wat je nodig hebt om thuis aan de slag te gaan. Laat je inspireren door onze Stijlwijzer.

Pic
In je badkamer
Mindful Living staat in het teken van soberheid. Creëer in een-twee-drie dat spa-effect waarvan je zo droomt.

Shop the look >>
Pic
In je keuken
Less is more. Een Mindful Living-keuken is functioneel en heeft een tijdloze uitstraling.


Shop the look >>
Pic
In je slaapkamer
In je Mindful Living-slaapkamer ontwaak je elke ochtend volledig zen. Maak van je slaapkamer een oase van rust.

Shop the look >>
Pic
In je woonkamer
Mindful Living is een mindset. Met de juiste, sobere materialen en zorgvuldig uitgekozen accessoires geef je je woonkamer een volledige make-over.
Shop the look >>

Duik in jouw stijl

Ontdek onze andere stijlen

Image

Nood aan inspiratie?

Smaak verandert, dat weet ik maar al te goed. Daarom schuim ik regelmatig de populairste woonbeurzen voor je af — op zoek naar de laatste trends. Heb je nood aan inspiratie? Ik ben zeker dat je je in een van onze huisstijlen écht thuis voelt. Of misschien combineer je graag verschillende invloeden? Aan jou de keuze, want jouw stijl … die maak je gewoon zelf!

Neem zeker een kijkje op onze webshop of ga langs in een Brico of BricoPlanit in je buurt. Je vindt er alles om een frisse wind door je interieur te laten waaien. Tot snel!
Groetjes,
Nancy

CONTACTEER ONS >