Mindful Living in je interieur met deze 4 DIY-tips

Word jij ook he-le-maal zen van de Mindful Living-stijl, maar wil je niet je volledige interieur onder handen nemen? We hebben 4 slimme DIY-tips voor je, zodat je bij je thuis een oase van rust kunt creëren.
image

"Word jij ook zen van de Mindful Living-stijl, maar wil je niet je hele interieur onder handen nemen? Tover je woonst om tot een oase van rust met onze DIY-tips."
1. Een bijzettafel op eigen houtje

Van een massief stuk hout maak je in enkele stappen een knappe bijzettafel of een leuk nachtkastje. Ga er eerst grondig met een stuk schuurpapier over, kies voor een beits of lak naar keuze, en monteer enkele strakke, zwarte meubelpoten aan de onderkant. Hetzelfde kun je met houten panelen doen: zaag ze in een organische of ovalen vorm, beschilder met een licht kleurtje en bevestig enkele strakke zwarte poten.

2. DIY-designlampen

Mindful Living betekent ‘basic’. Zet je eethoek of leefruimte extra in de spotlights met zelfgemaakte verlichting. Geen zorgen, want moeilijk is het niet. Je kiest een verlichtingssnoer, lamp en armatuur naar smaak en bevestigt ze gewoon aan je plafond. Voor een speelse look, ga je voor meerdere lampen die je op verschillende hoogten hangt.

3. Het zit ‘m in de details

Met een likje verf of andere handgrepen, geef je een oud meubel zonder veel moeite een nieuw leven. Schilder bijvoorbeeld een saaie of juist te opvallende bloempot in een leuke pastelkleur, zodat hij perfect in je interieur past. Ook zachte aardetinten of lichte crèmekleuren zorgen voor een tijdloze toets in je interieur.

4. Verstoppertje in huis

Hou je van Mindful Living, dan krijg je de bibbers van rommel. Hier slim mee omgaan, is de boodschap. Door je was- en droogmachine te omkasten, verstop je je toestellen. Zo’n omkasting maak je makkelijk zelf met enkele mdf- of OSB platen. Of let bij de aankoop van je meubels extra op de opbergruimte die ze kunnen bieden. Zo bestaan er heel wat zetels waar je je kussens en dekens in kwijt kan.

background
background
background
background

Jouw stijl? Die maak je zelf!

Is Mindful Living volgens onze test echt jouw ding, maar hou je ook van de typische elementen van City Elegance? Geen zorgen, want jouw stijl maak je gewoon zelf. Combineer gerust elementen van de verschillende stijlen en doe vooral je eigen ding. Bij Brico en BricoPlanit vind je alvast alles wat je nodig hebt om thuis aan de slag te gaan. Laat je inspireren door onze Stijlwijzer.

Pic
In je badkamer
Mindful Living staat in het teken van soberheid. Creëer in een-twee-drie dat spa-effect waarvan je zo droomt.

Shop the look >>
Pic
In je keuken
Less is more. Een Mindful Living-keuken is functioneel en heeft een tijdloze uitstraling.


Shop the look >>
Pic
In je slaapkamer
In je Mindful Living-slaapkamer ontwaak je elke ochtend volledig zen. Maak van je slaapkamer een oase van rust.

Shop the look >>
Pic
In je woonkamer
Mindful Living is een mindset. Met de juiste, sobere materialen en zorgvuldig uitgekozen accessoires geef je je woonkamer een volledige make-over.
Shop the look >>

Duik in jouw stijl

Ontdek onze andere stijlen

Image

Nood aan inspiratie?

Smaak verandert, dat weet ik maar al te goed. Daarom schuim ik regelmatig de populairste woonbeurzen voor je af — op zoek naar de laatste trends. Heb je nood aan inspiratie? Ik ben zeker dat je je in een van onze huisstijlen écht thuis voelt. Of misschien combineer je graag verschillende invloeden? Aan jou de keuze, want jouw stijl … die maak je gewoon zelf!

Neem zeker een kijkje op onze webshop of ga langs in een Brico of BricoPlanit in je buurt. Je vindt er alles om een frisse wind door je interieur te laten waaien. Tot snel!
Groetjes,
Nancy

CONTACTEER ONS >